Nieuws over Zweden

Midzomer vieren in Zweden

Midzomer, of Midsommar, is misschien wel de bekendste feestdag in Zweden. Een meer typische traditie dan deze, is er bijna niet. Dus doe zoals de Zweden en vier de start van de zomer!

De midzomeravond valt jaarlijks op de vrijdag vlak vóór of na 21 juni. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de dag waarop de zon het langst aan de hemel staat en de nacht het kortst is. Overal in het land staan versierde meibomen. Per streek kan de meiboom er anders uitzien, maar in de basis is het altijd een kruisvormige boom met veel groen en versieringen. Geen Zweeds feest zonder veel muziek, meestal accordeon- en gitaarmuziek,  en liedjes. Na een paar keer zing je ‘Små grodorna’ zo mee!

Midsummer

Zelf Midzomer vieren

De succesformule van het Midzomerfeest is bloemen in je haar, dansen rond de meiboom, liedjes zingen en heel veel kruidendrankjes achterover slaan. En natuurlijk wordt er lekker gegeten: ingelegde haring (sill), zalm, nieuwe aardappelen met bieslook en zure room en  de eerste aardbeien van het jaar. 

Een traditionele Zweedse Midzomer is leuk om een keer mee te maken, maar bedenk wel dat het met name een feest is dat vrienden en familie met elkaar vieren. Midzomer wordt gevierd in dorpen, op boerderijen, in stuga’s en in tuinen door het hele land. Mensen verlaten de grote steden en trekken massaal naar het platteland om Midzomer te vieren. In elke plaats zijn er ook openbare midzomerfeesten. Waar en hoe laat de feesten precies zijn, kun je het beste navragen bij het plaatselijke toeristenbureau. Overnachten en meegenieten: www.silltal.com

Zweden vakantieland


Op vakantie naar Zweden, maar waar naar toe? Zweden is qua oppervlakte de derde natie van Europa. Door de langwerpige dunne vorm en de noordelijke ligging is het landschap zeer afwisselend.

De overal variërende Zweedse kustlijn strekt zich uit over duizenden kilometers. De kust loopt van het Noorden tot aan de Noordzee, gelegen aan de Noorse grens, in het westen van het land.
 
Het Zweedse landschap kent ontelbaar erg veel meren en rivieren, omringd door ondoordringbare naaldbossen in het noorden en gemengde naald- en loofbossen met eiken en berken meer naar het zuiden van het land. 
 
Zweden heeft ook prachtige bergen en gletsjers in Lapland, open landschappen afgewisseld met idyllische dorpjes en indrukwekkende steden, zoals de hoofdstad Stockholm in het midden en Zuiden.
 
Wat voor vakantie je ook wilt, avontuurlijk en vol outdoormogelijkheden of juist rustig tot jezelf komen in je eigen vakantiehuisje midden in de rustige natuur, Zweden biedt volop mogelijkheden! www.silltal.com

Contact

Voor meer informatie over onze vakantiewoning, beschikbaarheid of reservering kunt u ons altijd bellen of mailen, u krijgt zo snel mogelijk bericht van ons.


Vakantiehuis Silltal, Zweden
(Talo en Jeanet)
Postbus 6081
9702 HB Groningen 

Mobiel: 0031 (0)6 490 384 82 
Telnr:   0031 (0)50 314 5363 
Email: info@silltal.com 

Contact opnemen

Bel ons via 06 490 384 82 voor meer informatie of maak gebruik van het contactformulier.


nl de