Activiteiten

Activiteiten in elk seizoen van het jaar: vanuit vakantiehuis Silltal kunt u in elk seizoen van het jaar activiteiten ondernemen in de prachtige omgeving. In de woning is een map met tips voor leuke uitstapjes beschikbaar. Hieronder een kort overzicht van de vele mogelijkheden tijdens uw verblijf in vakantiehuis Silltal.

Winteractiviteiten: In de winter  kunt u tijdens uw verblijf langlaufen, skieen, wandelen maar ook ijsvissen of een andere activiteit ondernemen zoals een sneeuwscooter huren of huskytocht maken. 

Wandelen ook in de winter: direct vanuit de woning wandelt u zo de bossen in langs de wandelroutes, of u kiest uw eigen pad over het bevroren meer......

Visvakantie: Op het meer voor de woning Silltal kunt u uitstekend vissen. Het meer Ostra Silen heeft veel eilandjes en rietkragen, het ideale leefgebied van de voorn, snoekbaars en snoek. De meren Östra Silen, Westra Silen, Lilla Bör, Stora Bör, Bysjön en Järnsjön zijn goede vismeren.

Meer over vissen 

Wandelen: in elk seizoen van het jaar kunt u heerlijk wandelen in de prachtige omgeving. U wandelt vanuit de woning zo de bossen in. De wandelpaden zijn uitstekend aangelegd en goed onderhouden. In Vakantiehuis Silltal is map aanwezig met mooie wandelroute's om te genieten en te onthaasten in elk seizoen van het jaar...... 

Wandelen langs de meren: In de directe omgeving van vakantiehuis Silltal liggen veel meren. Bij de meren Östra Silen, Westra Silen, Stora BörLilla Bör, Bysjön en Järnsjön zijn prachtige wandel mogelijkheden. In ons huis ligt een map met kaarten van prachtige wandelroute's langs deze meren....... 


Fietsen: in de prachtige omgeving kunt u fietsen met uw eigen fiets of een fiets huren. Of gewoon railfietsen op oude spoorrails door de ongerepte natuur...., u komt dan op plaatsen waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.  

Glaskogen en Elanden: vlakbij vakantiehuis Silltal ligt het uitgebreide natuurgebied Glaskogen met vele meertjes, rivieren en meer dan 300 km aan uitgezette wandelpaden. Een ideaal wandelgebied. De kans is groot dat u hier het bekendste dier van Zweden tegenkomt: de Eland

Kanovaren en watersport: Bij de woning is een aluminium kano voor u beschikbaar incl. zwemvesten. Desgewenst kunt u ook beschikken over een roeiboot om te varen op het meer Ostra Silen voor de woning . Uw eigen motorboot mee? We hebben een trailerhelling en bootplaats voor u beschikbaar.   

Bootvaren: het meer Ostra Silen voor de woning staat in verbinding met het Nordmarken watersysteem met meer dan 10.000 km2 aan meren en rivieren. U kunt met een historische boot een prachtige tocht maken langs eeuwenoude handelsroute's over het water. Of maak een uitgebreide kanotocht in het nabijgelegen Glaskogen natuurreservaat en het Dalsland kanal

Boodschappen: voor uw boodschappen kunt u uitstekend terecht in het nabijgelegen plaatsje Sillerud met een pitoresk gelegen kerkje en een supermarkt. Vroeger was de supermarkt een station met een spoorverbinding via Sandaholm naar Arjäng. Nu kunt u hier op de bovenetage leuke lokale producten kopen of gezellig lunchen.   

Winkels en Restaurants: Voor winkelen, boodschappen en leuke uitstapjes of dagje uit kunt u naar Arjäng, Åmal, Svanskog, Karlstad, Saffle, Bengtsfors of Oslo waar gezellige winkels en restaurants zijn te vinden. 

Biken (MTB) in het voorjaar of najaar: geniet van de prachtige herfstkleuren tijdens uw Biking tocht in deze periode van het jaar. Ook in het vroege voorjaar is een MTB-tocht hier echt de moeite waard om te onthaasten.    

Vissen in elk seizoen van het jaar: vanaf de lente kunt u het hele jaar vissen op het meer, vanuit de boot of vanaf de steiger. In de winter kunt u uitstekend vissen op het ijs met een ijsboor en ijsvishengel. De ijsvisspullen zijn voor u beschikbaar tijdens uw verblijf in vakantiehuis Silltal.

Onthaasten in de winter: natuurlijk, na een prachtige winterdag is er nog die eeuwen oude ontspanning: ......de Zweedse Sauna. 

Golfen: Op ca. 20 minuten autorijden van de woning kunt u al gebruik maken van een prachtig gelegen 18 holes golfbaan met uitstekende voorzieningen. In de omgeving zijn nog meer fraai aangelegde golfbanen te vinden op de mooiste locatie's met natuurlijk gelegen hindernissen, een uitdaging voor iedere golfer. Bij uw golfboeking ontvangt u van ons de locatie's in de regio. 

Båstnäs Bilkyrkogård: Een autokerkhof staat bij de meeste vakantiegangers niet bovenaan het lijstje als het gaat om te bezoeken bezienswaardigheden. Toch ligt er nabij Toxfors in Värmland een die echt de moeite waard is om te bezoeken. Het autokerkhof in Båstnäs bevat ongeveer duizend auto’s uit de jaren 30 tot 70 van de vorige eeuw. 

Locale streekproducten:
Vlakbij Silltal is een lokaal winkeltje in een historische hooischuur waar je leuke streekproducten kunt kopen die je niet zomaar in een winkel aantreft. Zeep, honing, bloemen uit de regio maar ook handgemaakte producten uit andere streken in Zweden, erg leuk om te zien in Byn en..... de koffie staat klaar.  

Contact

Voor meer informatie over onze vakantiewoning, beschikbaarheid of reservering kunt u ons altijd bellen of mailen, u krijgt zo snel mogelijk bericht van ons.


Vakantiehuis Silltal, Zweden
(Talo en Jeanet)
Postbus 6081
9702 HB Groningen 

Mobiel: 0031 (0)6 490 384 82 
Telnr:   0031 (0)50 314 5363 
Email: info@silltal.com 

Contact opnemen

Bel ons via 06 490 384 82 voor meer informatie of maak gebruik van het contactformulier.


nl de